Nieuws | VGZ gaat te ver met eisen voor nieuw contract


Diabetici, hartpatiënten, mensen met een longaandoening: wie in de regio Eindhoven een chronische ziekte heeft is bij VGZ straks niet langer verzekerd van goede zorg. Mensen doen er goed aan over te stappen naar CZ of een andere verzekeraar. Zorggroep DOH (De Ondernemende Huisarts) gaat al zijn VGZ-patiënten een brief van deze strekking sturen.''VGZ laat ons geen keus. We zijn al sinds maart in onderhandeling, maar we komen er niet uit", zegt Jan Erik de Wildt, directeur bedrijfsvoering van DOH.


Zorggroep DOH (De Ondernemende Huisarts) gaat al zijn VGZ-patiënten een brief van deze strekking sturen. Het is voor het eerst dat DOH - met 57 aangesloten huisartsen in Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Someren, Heeze, Oirschot en Son en Breugel  - zo'n soort brief stuurt. ,,VGZ laat ons geen keus. We zijn al sinds maart in onderhandeling, maar we komen er niet uit", zegt Jan Erik de Wildt, directeur bedrijfsvoering van DOH. ,,We hebben lagere tarieven aangeboden, maar VGZ vond dat niet ver genoeg gaan. Het is onbegrijpelijk, want de afgelopen negen jaar konden we wél tot overeenstemming komen met VGZ." Volgens hem gaan de eisen van VGZ voor een nieuw contract over 2018 en 2019 veel te ver. 

Lees hier het hele artikel in het ED

Lees hier onze FAQ omtrent dit onderwerp


Nieuws
E-healthweek 2020, doe mee!
E-healthweek 2020, doe mee!
Geplaatst: 6 januari 2020
Wat kunnen we de komende jaren verwachten van e-health bij de huisarts?

Lees meer
Zwangerschapsverlof dokter Lisanne Maartens
Zwangerschapsverlof dokter Lisanne Maartens
Geplaatst: 1 oktober 2019
Zwangerschapsverlof dokter Lisanne Maartens

Lees meer
VGZ gaat te ver met eisen voor nieuw contract
VGZ gaat te ver met eisen voor nieuw contract
Geplaatst: 14 december 2017
Diabetici, hartpatiƫnten, mensen met een longaandoening: wie in de regio Eindhoven een chronische ziekte heeft is bij VGZ straks niet langer verzekerd van goede zorg. Mensen doen er goed aan over te stappen naar CZ of een andere verzekeraar.

Lees meer